top of page

הצעות החלטה - مقترحات قرارات

הצעת החלטה

(אבי דבוש ודורון ארוך)

 

מהות:

מוצע כי יוקם צוות פריפריות של תנועת עומדים ביחד. מטרותיו המרכזיות של צוות הפריפריות של תנועת עומדים ביחד יהיו הרחבת התנועה ומספר החברים בה, ובניית בסיס הכוח השמאלי בפריפריות. הצוות ייפגש אחת לחודש, יהיה בנוי מנציגים מכלל המעגלים המקומיים, יתוקצב כחלק מתכנית התקציב השנתית של התנועה ויעבוד בשלושה צירים מרכזיים:

 

ציר מקומי - יבחן שיתופי פעולה עם תושבים מהפריפריות במעגלים המקומיים, ויקדם מאבקים הקשורים לפריפריות החברתיות והגיאוגראפיות.

ציר ארצי - יפעל לפתיחת מעגלים נוספים בפריפריות החברתיות והגיאוגראפיות.

ציר תוכני - יפעל ליצירת תוכן והובלה של קמפיינים שיובילו את המאבק של הפריפריות החברתיות והגיאוגראפיות.

 

הצדקה:

הפוליטיקה בישראל היא פוליטיקה סקטוריאלית. רבים מתושבי המדינה מרכזים אנרגיה במאבק שבין הקבוצות השונות במקום במאבק למען האינטרסים המשותפים של כולנו. במקום להיאבק על גובה השכר, רפואה נגישה לכולן.ם, פנסיות טובות והסדרה בעזה, אנו רואים יותר ויותר מאבקים שבין דתיים לבין חילונים, בין אשכנזים לבין מזרחים, בין יהודים לבין ערבים. החלוקה הזאת מחלישה את המאבק של העם, לא מערערת על יחסי הכוחות בחברה, וכך משמרת את שלטון האליטות של הימין.

 

אחת הדרכים האפקטיביות להיאבק באסטרטגיית הימין שבאה להפריד בין הקבוצות בחברה, היא להתחבר - להתאחד ולבנות כוח שייאבק על האינטרסים של ההמונים. עומדים ביחד היא תנועת שמאל עממי שבאה לשנות את המפה הפוליטית ולבנות תנועה שנשענת על הכוח שנבנה מהחיבורים שבין הקבוצות השונות בחברה הישראלית. צוות הפריפריות שיוקם בעומדים ביחד בא לשרת את המטרה הזאת, בכך שיחבר לתנועה את כל אלו השייכים לפריפריות החברתיות והגיאוגרפיות, ויהפוך אותן למובילות במאבק לסדר יום חדש.

 

צוות הפריפריות של עומדים ביחד יפעל להגדיל את מספרי חברי התנועה, אבל בעיקר יגייס את הפריפריות להיות מובילות המאבק של המוחלשים למען הגדלת התשתיות הציבוריות וריסוק שלטון האליטות.

 

כלפי פנים, עבודה בפריפריות תגדיל את כוחה של תנועת עומדים ביחד כמובילת המחנה השמאל בישראל. כלפי חוץ, מדובר בצעד בעל חשיבות אסטרטגית שבא לפרק את המשוואה בה תושבי הפריפריות שהכי זקוקים למדיניות שמאל שורשית - מצביעים לימין. דווקא במקומות האלה, בניית בסיסי כוח שמאליים שיידרשו ערעור רדיקלי של סדרי העדיפויות היא קריטית – הן לבניית מחנה שמאלי גדול ומחובר לשטח, והן לשינוי דפוסי ההצבעה בפריפריות.

 

مقترح قرار

(آفي دابوش ودورون أروخ)

 

المضمون:

نقترح تشكيل فريق عمل يختص في الضواحي والهوامش (البِريفيريا)، بهدف توسيع حراك "نقف معا" وزيادة أعضائه وبناء أساس لليسار فيها. سيجتمع الفريق مرة كل شهر ويضم ممثلين من جميع الدوائر المحلية. ستخصص للفريق ميزانية كجزء من خطة الميزانية السنوية للحراك وسيعمل في ثلاثة محاور رئيسية:

 

  1. محور محلي - سيدرس الفريق المشاركة مع سكان الهوامش في الدوائر المحلية، ويعزز البت في النضالات المتعلقة بالهوامش الجغرافية والاجتماعية.

  2. محور قطري - يعمل على فتح دوائر إضافية في الهوامش الاجتماعية والجغرافية.  

  3. محور مضاميني - يعمل على إنتاج مضامين وقيادة حملات نضالات الهوامش الاجتماعية والجغرافية.

 

المبرر:

السياسة في إسرائيل هي سياسة قطاعية. يركز الكثير من المواطنين في البلاد طاقتهم على النزاع بين المجموعات المختلفة بدلاً من النضال من أجل المصالح المشتركة لنا جميعًا. بدلاً من النضال لرفع الأجور، لعلاج طبي متاح، لمعاشات تقاعدية عادلة ولحل المشكلة في غزة، نشهد المزيد والمزيد من النزاعات بين المتدينين والعلمانيين، بين الأشكناز والشرقيين، وبين اليهود والعرب. تضعِف هذه النزاعات نضال الشعب، لا تتحدى توازن القوى في المجتمع، وتحافظ بالتالي على حكم النخبة في اليمين.

 

إحدى الطرق الأكثر فاعلية لمحاربة إستراتيجية اليمين المتمثلة في تفريق المجموعات المختلفة في المجتمع هي الاتحاد، الترابط وبناء قوة تناضل من أجل مصالح الجماهير. "نقف معا" هي حراك يساري شعبي يهدف إلى تغيير الخريطة السياسية وبناء حراك يقوم على قوة تبنى من خلال الروابط بين مختلف المجموعات في المجتمع الإسرائيلي. سيقوم فريق العمل المتخصص بالهوامش - الذي سيقام في "نقف معا" - بالسعي وراء تحقيق هذا الهدف من خلال ربط المنتمين إلى الهوامش الاجتماعية والجغرافية إلى الحراك وتحويلهم إلى قادة في النضال من أجل أجندة جديدة.

 

سيعمل فريق العمل المتخصص بالهوامش في "نقف معا" على زيادة عدد أعضاء الحراك، ولكنه يسعى بالأساس إلى تجنيد الهوامش لقيادة نضال الضعفاء من أجل تحسين البنية التحتية العامة وسحق حكم النخب.

 

داخليًا، سيزيد العمل في الهوامش من قوة الحراك - "نقف معا" - كقائد معسكر اليسار في إسرائيل. خارجيا، إنها خطوة ذات أهمية استراتيجية تسعى إلى تفكيك المعادلة التي تدل على أن سكان الهوامش - الذين هم في أمس الحاجة إلى إلى سياسة يسارية جذرية - يصوتون لأحزاب اليمين. في هذه الأماكن تحديدا، يعد بناء الأساس لقوة يسارية تتطلب تحدٍ تام للأولويات أمرًا بالغ الأهمية - لبناء معسكر يساري كبير متواصل مع الشارع، ولتغيير أنماط التصويت في الهوامش.

 

הצעת החלטה

(כרמל גבעון)

 

מהות:

התנועה תפעל להגברת השקיפות, השיתוף וההשתתפות של החברות והחברים בפעילות ההנהגה הארצית. חברים בצוות התיאום הארצי שפעילים במעגל מקומי יהיו אחראים לקשר בין המעגל שלהם לבין צוות התיאום הארצי, בין אם נבחרו באסיפה הארצית או ישירות על-ידי המעגל.  בין השאר, התנועה תעמוד בכללים הבאים:

1. סיכום ישיבות צוות התיאום הארצי יישלח בדואר אלקטרוני לכל החברים הרשומים בתנועה לא יאוחר מ-7 ימים לאחר קיום הישיבה. הסיכום יכלול פירוט של ההחלטות שהתקבלו בצורה פשוטה ונגישה.

2. חברים בצוות התיאום הארצי מכל מעגל מקומי ידאגו כי סיכום קצר של הישיבה ישלח לחברי המעגל שלהם לאחר קיום הישיבה.

3. הודעה על קיומן של ישיבות צוות התיאום הארצי, מיקומן וסדר היום שלהן (בקווים כלליים) תישלח טרם קיום הישיבה לכל חברי התנועה, באמצעות דואר אלקטרוני ובכל אמצעי תקשורת אחר שיתאים.

4. בפגישת מעגל מקומי שלפני ישיבה צפויה של צוות התיאום הארצי, החברים מהמעגל שחברים בצוות התיאום הארצי יעדכנו את חברי המעגל על הישיבה ועל הדיונים הצפויים בה, וישמעו את דעתם.

5. בטרם כל ישיבה של צוות התיאום הארצי, יעדכן כל מעגל מקומי מי הם הנציגים המייצגים אותו בצוות התיאום הארצי.

 

הצדקה:

אין בתנועה מחלוקת על חשיבותה של השקיפות ונעשים נסיונות אמיתיים לקדם אותה. להצעת ההחלטה שתי מטרות. הראשונה, לקבוע כמה כללים פרקטיים שיאפשרו לקדם את הנושא בצורה יעילה ומוצלחת יותר. השנייה, לקבוע נורמות בנוגע לאחריות המצופה מנציגי המעגלים בצוות התיאום הארצי.

 

ההצעה נועדה, למעשה, לעזור ליישם בפועל החלטות שכבר התקבלו בתנועה, אך לא הצלחנו לממש אותן במציאות בצורה משביעת רצון. לפי החלטה מס' 2 של האסיפה הארצית הקודמת, כל חבר בתנועה מוזמן להגיע לישיבות צוות התיאום הארצי. אך בפועל, לא תמיד החברים יודעים על הישיבות טרם קיומן, ולכן הם לא באמת יכולים לבחור להגיע. כמו כן נקבע באותה החלטה, כי צוות התיאום הארצי ידווח לחברים על ההחלטות שהתקבלו בו, בפועל גם החלטה זו לא מיושמת מספיק, למרות המאמצים.

 

חשוב להדגיש שההצעה באה להגביר לא רק את השקיפות, אלא גם את ההשתתפות של החברות והחברים בהנהגה הארצית ובתהליכי קבלת ההחלטות בה. ככל שצוות התיאום הארצי יהיה יותר שקוף ונגיש לחברות וחברי התנועה, כך גדלה האפשרות של מי שירצה, לקחת חלק בהנהגה הארצית.

 

مقترح قرار ب

(كرمل جِفعون)

 

المضمون:

سيعمل الحراك على زيادة الشفافية والتعاون والمشاركة بين أعضاء القيادة القطرية. سيكون أعضاء فريق التنسيق القطري الناشطون في دوائر محلية مسؤولين عن العلاقة بين دوائرهم وفريق التنسيق القطري، سواء انتِخبوا في الاجتماع القطري أو مباشرة بواسطة الدائرة. كذلك، سيكون على الدائرة الامتثال للقواعد التالية:

  1. إرسال ملخصات عن اجتماعات فريق التنسيق القطري عبر الإيميل لجميع الأعضاء المسجلين في الحراك حتى موعد أقصاه 7 أيام بعد الاجتماع. على الملخص أن يتضمن تفصيلا بسيطا للقرارات المتخذة في الاجتماع.

  2. على أعضاء فريق التنسيق القطري من كل دائرة محلية إرسال ملخص موجز عن كل اجتماع، بعد انتهائه، إلى أعضاء دائرتهم.

  3. إرسال إشعارات عن اجتماعات فريق التنسيق القطري ومواقعها وجدول أعمالها (باختصار) إلى جميع أعضاء الحركة قبل كل اجتماع بواسطة الإيميل ووسائل الاتصال الأخرى.

  4. في كل اجتماع لدائرة محلية قبل اجتماع متوقع لفريق التنسيق القطري، على أعضاء الدائرة الأعضاء في فريق التنسيق القطري بحتلنة أعضاء الدائرة حول الاجتماع والمناقشات المتوقع أن تدار به، وسماع رأيهم.

  5. قبل كل اجتماع لفريق التنسيق القطري، على كل دائرة محلية تحديد ممثليها في فريق التنسيق القطري.

 

المبرر:

لا خلاف في الحراك حول أهمية الشفافية - التي يقوم بجهود حقيقية لتعزيزها. لمقترح القرار هدفين:  الأول، وضع قواعد عملية تمكننا من تطوير الموضوع بشكل أكثر فعالية ونجاح، والثاني هو وضع قواعد تتعلق بالمسؤوليات المتوقعة من ممثلي الدوائر في فريق التنسيق القطري.

 

هدف المقترح هو المساعدة في تنفيذ القرارات التي اتخذت في الحراك، والتي لم نستطع تنفيذها بشكل ناجح ومرضٍ. بحسب القرار رقم 2 الصادر عن الاجتماع القطري السابق، فإن كل عضو من أعضاء الحراك مدعو لحضور اجتماعات فريق التنسيق القطري. ولكن في الواقع، لا يعرف الأعضاء دائمًا عن الاجتماعات قبل القيام بها، ما يعيقهم عن حضورها. يملي هذا القرار كذلك على أن يقوم فريق التنسيق القطري بإبلاغ الأعضاء بالقرارات التي يتخذها، لكن هذا القرار كذلك لم ينفذ بالشكل الكافي، على الرغم من الجهود المبذولة.

 

من المهم التأكيد على أن المقترح لا يهدف إلى زيادة الشفافية فقط، بل لمشاركة الأعضاء في القيادة القطرية وفي عمليات صنع القرار فيه. كلما كان فريق التنسيق القطري شفافا ومتاحا أكثر لأعضاء الحراك، كلما زادت إمكانية المشاركة في القيادة القطرية لمن يرغب بذلك.

 

הצעת החלטה

(נסרין שחאדה)

 

מהות:

התנועה תעמיד בשנה הקרובה את כספיה ומשאביה האנושיים למען קמפיין מתוכנן, שיטתי ומובנה, הנוגע בצורך אחד לפחות של החברה הערבית בישראל.

 

הצדקה:

אחד העקרונות המנחים במסמך תיאוריית השינוי של עומדים ביחד כתנועה ערבית-יהודית, הוא טיפול בתופעות שמעסיקות במיוחד את החברה הערבית בישראל: אלימות ופשיעה, היעדר תחבורה ציבורית, יוקר מחייה, מחסור חמור בדיור בר-השגה, הזנחה מתמשכת של תשתיות ושירותים ציבוריים חיוניים, ועוד. זאת ועוד, הארגון הגיאוגרפי של החברה בישראל, והפערים החברתיים-כלכליים בין החברה היהודית לבין החברה הפלסטינית, יצרו שיח מפריד המשפיע על יכולתה של התנועה לגייס ולקלוט שותפים לדרך מהחברה הערבית.

 

משום כך, מוצע כי התנועה תעמיד בשנה הקרובה את כספיה ומשאביה האנושיים למען קמפיין מתוכנן, שיטתי ומובנה, הנוגע ללפחות אחד מהצרכים של החברה הערבית בישראל. פעולות עם ולמען האינטרסים של החברה הערבית ישיגו מטרה כפולה: בראש ובראשונה, יביאו לשיפור המצב הקיים בחברה הערבית, דרך דחיפה של האינטרסים של החברה הערבית לשיח המרכזי והצעה לפתרונות. שנית, באמצעות פעולות בזירה הערבית, הפיזית והחברתית, תוכל התנועה לגייס שותפות למטרותיה ולמאבקים שבדרך.

 

אחד האדנים עליה תנועת עומדים ביחד נשענת היא היותה יהודית-ערבית. הדבר לא יכול להסתכם בפרסומים בעברית-ערבית, או בפעולות במסגרת מאבקים דחופים. על מנת להיות יהודית-ערבית, על התנועה להתייחס לקשיים של החברה הערבית בישראל, קשיים שהועלמו מהעין הציבורית במכוון ושסידרו את המגרש כך שהיום המצב הקיים נראה כמובן מאליו.

 

הדרך היחידה ליצור גשרים שיאפשרו חיבור אמיתי בין חלקי החברה לתנועה, היא להתייחס באופן ייזום ושיטתי אל בעיות אמיתיות של אנשים אמיתיים. ארגון השיח הציבורי הרחב מחדש סביב בעיות "ערביות" כך שפתרונן יהפוך לדאגתו של הרוב, זו הדרך היחידה להבטיח את היותה של התנועה - הן בהרכבה והן בעמדותיה - תנועה ערבית-יהודית.

 

مقترح قرار

(نسرين شحادة)

 

المضمون:

في العام المقبل، سيستثمر الحراك ميزانية وموارد بشرية في حملة مخططة ومنهجية ومنظمة تتعلق باحتياجات (بحاجة واحدة على الأقل) المجتمع العربي في البلاد.

 

تبرير:

أحد المبادئ التوجيهية في نظرية التغيير لـ "نقف معا" كحراك عربي - يهودي، هو التعامل مع الظواهر التي تشغل المجتمع العربي في إسرائيل: العنف والجريمة، انعدام المواصلات العامة، الغلاء، النقص الشديد بالسكن بأسعار معقولة، إهمال مستمر للبنى التحتية والخدمات العامة الأساسية، والمزيد. بالإضافة إلى ذلك، فإن التنظيم الجغرافي للمجتمع في إسرائيل، والفجوات الاجتماعية والاقتصادية بين المجتمع اليهودي والمجتمع الفلسطيني، قد خلقت خطابًا منفصلًا يؤثر على قدرة الحراك على تجنيد واستيعاب شركاء من المجتمع العربي.

 

لذلك، أقترح أن يخصص الحراك في العام القادم ميزانية وموارد بشرية لحملة مخططة، منهجية ومنظمة تتعلق باحتياجات (بحاجة واحدة على الأقل) المجتمع العربي في البلاد. سيحقق العمل مع ومن أجل المجتمع العربي هدفًا مزدوجًا: أولاً وقبل كل شيء، تحسين الوضع الحالي في المجتمع العربي من خلال احتواء مصالحه في الخطاب السائد واقتراح الحلول، وثانياً، من خلال الأعمال في الشارع العربي، ماديا واجتماعيًا، ستكون الحركة قادرة على تجنيد شراكة من أجل أهدافها ونضالاتها المستقبلية.

 

أحد الأسس التي يرتكز عليها الحراك هو كونها عربية يهودية. لا يمكن تلخيص هذا الأمر في منشورات عبرية-عربية أو في النضالات العاجلة والطارئة، بل على الحراك أن يضم وأن يتناول الصعوبات التي يواجهها المجتمع العربي في إسرائيل، التي كانت مخفية عمدا عن أعين الجمهور والتي يبدو الوضع الحالي بسببها عما هو عليه.

 

الطريقة الوحيدة لبناء الجسور التي ستتيح اتصالا حقيقيا بين الحراك وأجزاء المجتمع المختلفة هي المبادرة لتعامل ممنهج مع مشكلات حقيقية لأشخاص حقيقيين. إن تنظيم الخطاب العام الواسع حول المشكلات "العربية" حتى يصبح حلها مصدر قلق الأغلبية هو الطريقة الوحيدة لضمان أن يكون الحراك يهودي عربي بالفعل، سواء في تركيبتها أو في مواقفها.

 

הצעת החלטה

(יעלה רענן)

מהות:

אני מציעה שעומדים ביחד יאמצו פרוייקט התמודדות עם תוכנית המתאר הארצית לכרייה, כולל מאמץ לגיוס משאבים יעודיים לנושא. 

 

הצדקה:

תוכנית המתאר הארצית לכרייה הולכת לפגוע בעשרות קהילות, יהודיות וערביות, וכמעט כולם מוחלשות. יש צורך לייצר שיתופי פעולה בין קהילות שכנות ההולכות ונפגעות יחד (דוגמת ערד-אלפורעה במקרה של שדה בריר) בכל הארץ, ולייצר מודעות כללית לפגיעה באזרחים, ולהתעשרות העשירים. צריך עכשיו, ולא לחכות שיהיה מאוחר מידי.

 

 

 

הצעת החלטה

(לימור אלוף)

מהות:

עומדים ביחד מחויבת לפעול, להיאבק ולאחד כוחות בהתמודדות עם משבר האקלים בארץ ובעולם במטרה למנוע אסון אקלימי.

 

נבחר לפעול בנושא בצורה פוליטית. לכן, נעדיף פעילות שמטרתה לשנות את סדר העדיפויות של החברה ולא את ההתנהלות האישית של פרטיה.

 

משבר האקלים אינו רק בעיה סביבתית, אלא גם בעיה חברתית ופוליטית. כשנפעל בנושא נדגיש את המשמעות המעמדית שלו, לפיה לצורך יצירת רווח של חברות ובעלי הון כולנו נפגעים, והמוחלשים ביותר בחברה נפגעים יותר. בהתאם, נפעל על בסיס ההנחה שההתמודדות עם משבר האקלים היא האינטרס הרחב והצורך הקיומי של הציבור הישראלי. כל פתרון שנקדם יכלול שמירה וקידום של זכויות מעמד העובדים.

 

חלון ההזדמנויות לפעול לנוכח משבר האקלים הולך ונסגר, ונדרשת פעולה אמיצה, רחבה ומיידית. נשאף לפעול בשותפות עם ארגוני סביבה וארגונים אחרים ולחבר קבוצות ואנשים שטרם נרתמו למאבק. כתנועה נבחר לפעול באופן שיבהיר לאנשים כי ניתן להתמודד עם המשבר ואפשר גם להצליח. בהתאם, לצד הצגת הסכנות המאיימות מהאסון האקלימי, נצביע על אפיקי הפתרונות ואופן מימושם.

 

הצדקה:

מטרת ההצעה היא לאשר את מחויבותה של עומדים ביחד למאבק למניעת אסון אקלימי ולהגדיר קווים מנחים לעמדתה הפוליטית בנושא. ההצעה נוסחה בשיתוף פעולה של חברות וחברים מצוות האקלים התנועתי, שפועל זה כמה חודשים כמעגל נושאי ארצי.

 

מעיון בהחלטות האסיפה הארצית הקודמת ובתיאוריית השינוי של התנועה, עולה שאין התייחסות ישירה למשבר האקלים ולמאבק למען התמודדות נכונה איתו. כמו כן, משיחות עם חברים בתנועה עולה שמקומו של המאבק למען האקלים אינו מובן מאליו בתנועה ולא כל חברות וחברי התנועה בטוחים שהוא מאבק פוליטי חשוב שהתנועה צריכה לעסוק בו. מכאן הצורך בדיון בנושא משבר האקלים באסיפה הארצית וקבלת הצעת החלטה בנושא.

 

ראוי לציין שגם מחוץ לתנועה, המודעות הציבורית בארץ למשבר האקלים נמוכה ולעומדים ביחד יש תפקיד להעלות אותה בקרב קבוצות מגוונות בציבור כדי לרתום אותן למאבק.

 

נוסף על חשיבותו המכרעת לקיומנו, לפעילות פוליטית בנושא משבר האקלים יש יתרונות רבים. אחד מהם הוא שהנושא טרם עבר קיטוב ולא מזוהה כמאבק של "שמאל או ימין" בארץ, וככזה על התנועה לתת לו עדיפות (כאמור וכמפורט בסעיף 10 לתיאוריית השינוי). כמו כן, הנושא מדגיש את האינטרס המשותף של רוב אזרחי ישראל אל מול האליטה השולטת, ואת הצורך בשיתוף פעולה בין ציבורים שונים. לבסוף, פעילות בנושא יכולה לאפשר לתנועה לפנות לקהילות שלרוב היא אינה מגיעה אליהן ולהגדיל את גיוונה.

 

בתקופה האחרונה, תנועות שמאל ברחבי העולם מגבשות מדיניות להתמודדות עם האיום האקלימי ויש חשיבות לכך שעומדים ביחד תצטרף לתהליך ותישאר רלוונטית.

 

مقترح قرار

(ليمور ألوف)

 

مضمون:

"نقف معا" ملزمة بالعمل، بالنضال، وبتوحيد القوى لمواجهة أزمة المناخ في البلاد وفي العالم ولمنع حدوث كارثة مناخية.

 

سنختار العمل في الموضوع في سياق سياسي، نفضل لذلك نشاطًا يهدف إلى تغيير أولويات المجتمع بدلاً من تغيير السلوك الشخصي للأفراد.

 

أزمة المناخ ليست مشكلة بيئية فحسب، بل مشكلة اجتماعية وسياسية أيضًا. سنركز عند عملنا في الموضوع على المعنى الطبقي لأزمة المناخ، وعلى الثمن الذي ندفعه جميعنا (وخاصة الطبقات الضعيفة) من أجل تحقيق الأرباح للشركات وأصحاب رأس المال. ستكون نقطة انطلاقنا أن التعامل مع أزمة المناخ هو مصلحة عامة وحاجة وجودية للجمهور في البلاد. على كل حل قد نتوصل إليه أو نقدمه أن يشمل حماية وتعزيزا لحقوق الطبقة العاملة.

 

إن نافذة الفرصة للعمل في مواجهة أزمة المناخ آخذة بالانغلاق، وعلينا اتخاذ إجراءات شجاعة، فورية وواسعة النطاق. سنسعى جاهدين للتعاون مع منظمات حماية البيئة وغيرها من المنظمات، وضم مجموعات وأشخاص لم ينضموا لهذا النضال بعد. كحركة، سنعمل بطريقة توضح للناس أن بإمكاننا أن نواجه الأزمة وأن ننجح في ذلك. كذلك، وإلى جانب التطرق إلى أخطار الكارثة المناخية، سنتطرق كذلك إلى حلول ممكنة، وطرق تنفيذها.  

 

تبرير:

هدف المقترح هو تأكيد التزام حراك "نقف معا" للنضال لمنع حدوث كارثة مناخية وتحديد الخطوط العريضة لموقفه السياسي حول هذا الموضوع. تمت صياغة المقترح بالتعاون مع فريق المناخ في الحراك الذي يعمل منذ عدة أشهر كدائرة قطرية.

 

تشير مراجعة قرارات الاجتماع القطري السابق ونظريات التغيير للحراك، إلى أنه لا يوجد تطرق مباشر إلى أزمة المناخ وإلى النضال لمواجهة صحيحة لها. كذلك، ومن محادثات لي مع أعضاء الحراك، فهمت أن النضال من أجل المناخ لا يعتبر أمراً مفروغاً منه، وأنهم لا يعتبروه نضالا سياسيا على الحراك معالجته. ومن هنا الحاجة لمناقشة أزمة المناخ في الاجتماع القطري وقبول مقترح القرار في هذا الموضوع.

 

تجدر الإشارة إلى أنه حتى خارج الحراك، فإن الوعي العام لأزمة المناخ في البلاد منخفض ولـ "نقف معا" دورًا في رفعه بين المجموعات المتنوعة في الجمهور من أجل جذبهم إلى النضال.

 

بالإضافة إلى أهمية وجودنا، للنشاط السياسي في موضوع أزمة المناخ مزايا عديدة. أحدها هو أن الموضوع لم يتحدد بعد بانتمائه لليمين أو لليسار في البلاد، ولذلك، على الحراك أن يعطيه الأولوية (كما ذكِر وكما هو مفصل في البند 10 من نظرية التغيير). كذلك، تشدد القضية على المصلحة المشتركة لغالبية مواطني البلاد مقابل النخبة الحاكمة، والحاجة إلى التعاون بين الأوساط والقطاعات المختلفة.

 

وأخيرًا، يسمح النشاط في هذا الموضوع للحراك بزيادة تنوعه وبالوصول إلى مجموعات لا يصل إليها غالبا.

 

في الآونة الأخيرة، تقوم الحركات اليسارية في جميع أنحاء العالم بصياغة سياسات للتعامل مع أزمة المناخ ومن المهم أن ينضم "نقف معا" إلى هذه العملية وأن يكونوا على صلة بها.

 

הצעת החלטה

(אלון אלירן)

 

מהות:

האמצעים החומריים המשמשים בִּפעילות התנועה יבטאו את ערכיה וּמסריה. פירוש הדבר כי בכל פעולה נקפיד על האמצעים שבהם היא מתבצעת, ולא רק על תוכן הפעולה. כך לדוגמה, יש להקדיש תשומת-לב להימנעות ככל האפשר מיצירת פסולת וזיהום וּמפגיעה בטבע וּבמשאבּים ציבוריים (וּפרטיים, למעט פגיעה מידתית מכוונת בגדר פעולה ישירה) – הן באופן ישיר והן באופן עקיף. לדוגמה: חולצות, שלטים, כלי-אוכל. לשם כך, יש להנחות כי בכל היערכות לִפעולה, לאירוע וכיוב', יוגדרו מי שאחראיות.ים להיבט זה, כך שתובטח התייחסות מסודרת אליו. כמו-כן, מוצע להגדיר אחראיות.ים לנושא ברמה תנועתית, וכן להכין מדריך כתוב להתנהלות סביבתית ראויה.

 

הצדקה:

המדיום הוא המסר – תיאוריית השינוי של התנועה מדגישה הבטים רבים של אופי ההתבטאות הראוי לתנועה, בהתאם לַעֲרכים אנושיים וחברתיים. לעומת-זאת, אין כרגע ביטוי לשיקולים בשימוש באמצעים חומריים – חומרים וציוד. זהו הפן הסביבתי בהתנהלות התנועה. לאור העיסוק הפוליטי של התנועה במשבר האקלים, מתחדדת אף יותר חשיבותו של פן זה. אֲמָרות, כגון "המדיום הוא המסר" או "Walk the Talk" מבטאים את הצורך בַּהֲלימה בין האמצעים לבין המטרה. הלימה כזוֹ משדרת אמינות ויושרה, הן כלפי חוץ והן כלפי פנים, וּמבטאת את העיקרון של יצירת חלופה למצב הבעייתי שאנו יוצאות ויוצאים כנגדו, הלכה למעשה; קבלת אחריות ולא רק הטלת אחריות.

 

مقترح قرار

(ألون إليران)

 

مضمون:

الوسائل المادية المستخدمة في أنشطة وفعاليات الحراك تعبر عن قيمها ورسائلها. يعني هذا أن علينا أن نكون حذرين في كل فعالية أو نشاط بما يتعلق بالوسائل المادية وليس فقط بما يتعلق بالفحوى. مثلا، علينا الانتباه ألا نترك النفايات وألا نلوث أو نلحق الضرر بالطبيعة والموارد العامة (والخاصة، باستثناء الأضرار المتعمدة المتناسبة كفعالية مباشرة) - سواء بشكل مباشر أو غير مباشر. مثلا، القمصان، اللافتات، أو أدوات الطعام. لذلك، وفي كل لقاء استعدادي لفعالية أو نشاط، يجب تحديد مسؤول\ة عن هذا الموضوع، لضمان تعامل منظم معه. كذلك، أقترح تحديد مسؤول.ة عن الموضوع على مستوى الحراك وكذلك إعداد دليل مكتوب للسلوك البيئي المناسب.

 

تبرير:

الوسيلة هي الرسالة - تشدد نظرية التغيير في الحراك جوانب عديدة من جوانب التعبير السليم للحراك، وفقًا للقيم الإنسانية والاجتماعية. ومع ذلك، لا يوجد حاليا أي تعبير عن الاعتبارات في استخدام الوسائل المادية - المواد والمعدات. هذا هو الجانب البيئي لسلوك الحراك. نظرا إلى انشغال الحركة السياسي بأزمة المناخ، تضح لنا أهمية هذا الجانب. أقوال مثل "الوسيلة هي الرسالة" أو "Walk the Talk" تعبر عن الحاجة إلى الملاءمة بين الوسائل والهدف. يحمل هذا التطابق مصداقية ونزاهة، داخليًا وخارجيًا، ويعبر عن مبدأ خلق بديل للحالة الإشكالية التي نواجهها بالفعل. قبول المسؤولية وليس فقط فرض المسؤولية.

 

הצעת החלטה

(דביר מלכה)

 

מהות:

הקמת רשת של בתי קפה קואופרטיביים, על יסודות הפיילוט של קפה חברותא בקריית שמונה.

 

קפה חברותא הוקם על ידי פעילים ממאהל המחאה בקריית שמונה ב-2012. בית הקפה פעל באמצעות מפעיליו על מנת לקדם ערכים של צדק חברתי, זכויות אדם, שוויון פוליטי ורעיונות כמו קואופרציה ודמוקרטיה ישירה, להנחילם ולקדם לכל שכבות האוכלוסייה, בשיחה ציבורית פתוחה ויום-יומית. בית הקפה פעל כבסיס אקטיביסטי המאפשר לכל דורש מקום מפגש לכנסים פוליטיים (בין היתר מגמה ירוקה, תא אופק תל חי, התא הערבי בתל חי, פורום דיור ציבורי, איגי, ועוד רבים), ויצר קרקע פורה למפגשים ושיתופי פעולה אקטיביסטיים. הוא סיפק סיוע לוגיסטי לארגון הפגנות (עד לרמת השאלת מגפון, ייעוץ בעניין אישורים, והפצה), שימש דוגמא וקידם את השימוש בכלי של שביתות סולידאריות (בימי שביתה הוגש קפה בחינם רק למי שהסכים להצטלם עם שלט המביע סולידריות עם הפליטים, תושבי גבעת עמל, אום אל-חיראן ועוד רבים. בית הקפה קידם פעילות תרבותית חינמית תוך שימוש וניכוס מחדש של המרחב הציבורי. הפעילים בבית הקפה עזרו וסייעו לכל דורש גם בפתרון מצוקות אישיות, מכתיבת קורות חיים דרך בקשה לסיוע בשכר דירה, או התנהלות מול ביטוח לאומי. המקום היה בית לאנשים רבים שונים ומגוונים ובכלל זה לקהילת הפליטים מאריתריאה בעיר .

 

קפה חברותא עבר טלולה גדולה בעקבות התנגדותו למלחמה בצוק איתן, הוא נרדף והוחרם ואף ספג איומים רבים במהלך מערכת הבחירות האחרונה (אפריל 2019). קפה חברותא הוצת במזיד, כנראה על רקע פוליטי, ונשרף עד היסוד. המקום לא היה מבוטח, ופתיחתו מחדש עומדת בסימן שאלה.

 

הצדקה:

בתקופה בה השיח הכלכלי והפוליטי נשלטים על ידי בעלי-הון באמצעות התקשורת שבבעלותם, השמאל והערבים עוברים תהליך של הדרה ודה-הומאניזציה. חשוב להיות נוכחים דווקא במקומות שנחשבים מעוזי ימין. חשוב לקיים שיחה פוליטית מעמיקה, ערכית וציבורית. חשוב לשבור את המחיצות ופשוט להיות בשטח כל הזמן. חשוב שיהיה מקום שכל אדם מרגיש בו מקובל, רצוי, שייך ומכובד. להבדיל מבתי הקפה הקפיטליסטיים בימינו, בהם אדם מקבל שירות ומשוחח באינטימיות יחסית עם מישהו שהוא מכיר ונפגש איתו, קפה חברותא תוכנן באופן שיצמצם את האינטימיות וירחיב את הציבוריות, ויערבב בין השיחות והאנשים, יצור קהילתיות וערבות במקום ניכור ובדידות.

 

مقترح قرار

(دفير مالكة)

 

مضمون:

إقامة شبكة مقاهي تعاونية على أسس مقهى "حفروتا" التجريبي في كريات شمونة.

 

أقيم مقهى حِفروتا على يد نشطاء خيمة الاحتجاج في كريات شمونة في العام 2012. عمل المقهى من خلال نشطاؤه من أجل تعزيز قيم العدالة الاجتماعية وحقوق الإنسان والمساواة السياسية والأفكار مثل التعاون والديمقراطية المباشرة، لغرسها وتعزيزها لدى جميع الشرائح السكانية في خطاب علني مفتوح ويومي. كان المقهى بمثابة قاعدة للنشطاء فتحت المجال أمام كل من بحث عن مكان لعقد اجتماعات سياسية (بما في ذلك מגמה ירוקה، كادر "أوفك" في كلية تل حاي، الكادر العربي في كلية تل حاي، منتدى السكن الشعبي، Igy وغيرها)، وكان مقرا للقاءات وتعاون بين النشطاء. قدم المقهى مساعدات  لوجستية لتنظيم المظاهرات (حتى إعارة مكبرات الصوت، تقديم الاستشارة بشأن التصاريح، والتوزيع)، وكان مثالا وشجع على استخدام أدوات الإضراب التضامني (خلال الإضراب، تم تقديم القهوة مجانا فقط لمن وافق على تصويره مع لافتة تعبر عن التضامن مع اللاجئين، سكان جِفعات عَمال، أم الحيران وغيرها الكثير). روج المقهى لنشاط ثقافي مجاني من خلال استخدام وإعادة تخصيص الحيز العام. ساعد النشطاء في المقهى كل محتاج، كذلك في حل الأزمات الشخصية، من المساعدة في كتابة سيرة ذاتية، حتى طلب المساعدة في دفع الإيجار، وحتى التعامل مع معهد التأمين الوطني. كان المقهى بمثابة بيت لناس كثيرين ومن بينهم اللاجئين من إريتريا في المدينة.

 

خضع حفروتا لاضطرابات كبيرة بعد معارضته للحرب على غزة 2014 (تسوك إيتان)، حيث تعرض للملاحقة والمقاطعة وتلقى تهديدات كثيرة خلال الحملة الانتخابية الأخيرة (نيسان 2019). تم إحراق قهوة حفروتا عن عمد، لأسباب سياسية على ما يبدو، وأحرق بالكامل. لم يكن المكان مؤمنا، ولذبك فإن فتحه من جديد موضع تساؤل.

 

تبرير:

في وقت يسيطر فيه الرأسماليون على الخطاب الاقتصادي والسياسي من خلال وسائل الإعلام التي يمتلكونها، يمر اليسار والعرب بعملية إقصاء وتجريد من الأنسانية. من المهم الحضور تحديدا في الأماكن التي تعتبر معاقل اليمين. من المهم إجراء محادثات سياسية عميقة، أخلاقية وعامة. من المهم تكسير الحواجز والتواجد في الشارع طوال الوقت. من المهم أن يكون هناك مكان يشعر فيه كل شخص بالانتماء والاحترام وأنه مقبول ومرغوب فيه.

على النقيض من المقاهي الرأسمالية الحالية، حيث يتلقى الشخص الخدمة ويتحدث مع شخص ما بنوع ما من الألفة، صمّم حفروتا لتقليل الألفة الشخصية وتوسيع العمومية، للمزج بين الأشخاص ومحادثاتهم، ولبناء المجتمعات المحلية بدلاً من العزلة والوحدة.

 

הצעת החלטה

(אלון-לי גרין)

 

מהות:

התנועה תקיים גם קמפיינים, מאבקים ופעולות ארציות - שמטרתן להשפיע על סדר היום הציבורי-לאומי ולבנות כוח ברמה הארצית, וגם מאבקים, קמפיינים ופעולות מקומיות, שמטרתן לבנות כוח מקומי, התארגנות לטווח ארוך ומנהיגות מקומית. התנועה תשאף למקם את עצמה על מקום בריא בציר שבין ארצי לבין מקומי. התנועה תשאף לבסס הנהגה ארצית חזקה ומשפיעה שתוכל לייצר סדר יום, להגיב להתפתחויות הפוליטיות ולנווט את התנועה בדרך להפוך לתנועה משפיעה, גדולה וחזקה. ההנהגה הארצית תפעל על מנת לחזק את המעגלים המקומיים, ועל מנת לשקף את צרכיהם בכל בחירותיה הפוליטיות והארגוניות. על מנת להוציא לפועל תפקידים אלה, ההנהגה הארצית תקיים תהליך חשיבה אסטרטגית וגיבוש תכנית עבודה.

 

הצדקה:

עומדים ביחד היא תנועה השואפת לבנות כוח של יהודים וערבים המבקשים לשנות את החברה והמציאות בישראל. על מנת לעשות זאת, על התנועה לפעול הן ברמה הארצית והן ברמה המקומית, ועליה לדעת לפנות גם לאנשים אותם מעניין לקחת חלק במאבקים הארציים הגדולים והאקטואליים, וגם לאנשים שרוצים להיות חלק מכוח מקומי ומרשת של מעגלים והנהגות מקומיות. כדי להצליח לעמוד במשימתה המאתגרת והמורכבת, אסור שהתנועה תזנח אף לא אחד מהצדדים, לא את הארצי ולא את המקומי.

 

مقترح قرار

(ألون-لي جرين)

 

مضمون:

سيقوم الحراك بتنظيم حملات، نضالات وفعاليات قطرية، بهدف التأثير على الأجندة العامة-الوطنية، وبناء قوة قطرية، بالإضافة إلى النضالات، الحملات والفعاليات المحلية التي تهدف إلى بناء قوى محلية، تنظيم طويل الأمد وقيادة محلية. سيسعى الحراك لوضع نفسه في مكان ملائم على المحور بين المحلي والقطري، ولتأسيس قيادة قطرية قوية ومؤثرة تكون قادرة على وضع الأجندة والاستجابة للتطورات السياسية، وقيادة الحراك ليصبح مؤثرا، كبيرا وقويا. ستسعى القيادة القطرية لتقوية الدوائر المحلية ولتعكس احتياجاتها في جميع خياراتها السياسية والتنظيمية. من أجل القيام بهذه الوظائف، ستقوم القيادة الوطنية بإجراء عملية تفكير الاستراتيجي وصياغة خطة عمل.

 

تبرير:

"نقف معا" هو حراك يسعى لبناء قوة لليهود والعرب الذين يرغبون بتغيير المجتمع والواقع في البلاد. للقيام بذلك، على الحراك أن يعمل على الصعيدين، القطري والمحلي، وأن يتوجه للأشخاص المعنيين بالمشاركة في النضالات القطرية الكبيرة والتي تخص التطورات الراهنة، وللراغبين في أن يكونوا جزءًا من قوة محلية وشبكة من الدوائر والقيادة المحلية. للنجاح في هذه المهمة الصعبة والمعقدة، على الحراك ألا يتخلى عن أي من الجانبين، القطري أو المحلي.

 

הצעת החלטה

(יעלה רענן)

 

מהות:

להביא לליבת הפעולה של התנועה את נושא הזכות לדיור, ואת נושא הדיור הציבורי. למשל, להתחייב השנה לייצר קמפיין למען דיור ציבורי ולמען דיירי הדיור הציבורי. אולי לקיים שבועיים או חודש בסימן הזכות לדיור והדיור הציבורי. להקים צוות פעולה לקידום זכויות הדיור והדיור הציבורי.

 

הצדקה:

הדיור בארץ מאוד יקר. הדיור הציבורי בארץ הוא באחוזים הקטן בכל העולם המערבי. הסבל שנגרם משתי עובדות אלה הוא עצום, ושקוף, ולא "סקסי". לטעמי, אנחנו כתנועה סוציאליסטית חייבים להיות מחויבים לאנשים אשר סובלים במיוחד מהעובדה הזו. אבל גם ברור שעד עכשיו לא הצלחנו או לא השכלנו להכניס את הנושא לתוך התנועה. בנוסף, שילוב הנושא בתנועה מאפשר היכרות של פעילים עם אנשים החיים בעוני, ופעולה משותפת עם אוכלוסיות שעד עכשיו כמעט ולא הצטרפו לתנועה שלנו.

 

הצעת החלטה

(אילה שלו)

 

מהות:

מוצע כי התנועה תקים צוות שעניינו קידום סדנאות חינוכיות פנים-תנועתיות. הסדנאות יעסקו בנרטיבים השונים, היהודי והערבי; ובמשתמע מהם מול נושאי הליבה ונקודות הקושי העיקריות בסכסוך.

 

דברי הסבר:

קיומן של סדנאות דיאלוגיות כאלה יעמיק את ההכרות, ייתן הזדמנות לדבר על הדברים שתמיד רצינו לדעת ולא העזנו לשאול. זה בתורו יביא לבניית אמון ומחויבות מבוססים יותר, יחבר את הפעילים יותר, ייצור בסיס מגובש יותר לפעילות הציבורית ויגביר את הרצון לפעול ביחד.

bottom of page